Tuulilasin vaihto

tuulilasi vaihto lasivakuutus

Vanha ja kulunut tuulilasi on turvallisuusriski, joten se kannattaa vaihtaa ajoissa.

Nykyaikaisten autojen korirakenteessa lasit on suunniteltu toimimaan kantavina osina. Huonosti liimattu tai haljennut lasi ei ota vastaan rasitusta samalla tavalla kuin hyvin liimattu, ehjä lasi, mikä vaikuttaa auton korin lujuuteen.

Tuulilasilla on erityisesti merkitystä etuistuimen matkustajan turvallisuudelle. Etuistuimen matkustajan ilmatyyny tukeutuu lauetessaan tuulilasiin. Jos tuulilasin liima ei ole riittävästi kovettunut tai liimaus on epäonnistunut ja ajoneuvo joutuu törmäykseen, ilmatyynyn laukeaminen irrottaa tuulilasin, eikä turvatyyny toimi suunnitellulla tavalla.

Myös kulunut tai kiveniskemien täyttämä tuulilasi on turvallisuusriski. Naarmuisen ja paljon kiveniskuja vastaanottaneen tuulilasin näkyvyys heikkenee esimerkiksi auringonvalon tai vastaantulevan auton valojen häikäistessä, aiheuttaen kuskin sokaistuessa onnettomuuksia. Lisäksi kulunut tuulilasi voi johtaa hylkäykseen katsastuksessa.

Tuulilasin vaihdon yhteydessä vaihdamme aina myös pyyhkijänsulat.

Pyydä tarjous


idea-633315_1280Hajosiko tuulilasi? Jos lasia ei voi korjata ja autossasi on lasivakuutus, tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöösi ja varaa lasin vaihtoaika meiltä. Maksat vain omavastuun ja loput hoitaa vakuutusyhtiö.